Вітаємо Ірину Нестеренко, голову ФГ "Плехів-Агро", із заслуженою відзнакою

  • 102

ВІТАЄМО ІЗ ЗАСЛУЖЕНОЮ НАГОРОДОЮФото без описуФото без опису

Учора в Полтаві відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства, на яких поряд з іншими аграріями області за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу області Почесною грамотою обласної військової адміністрації відзначена Ірина Нестеренко, голова фермерського господарства «Плехів-Агро».

 

Щиро вітаємо Вас, шановна Ірино Володимирівно, із заслуженою відзнакою, яка є ще одним свідченням позитивної та високої оцінки Вашої роботи.

         Продовжуючи та примножуючи сімейні традиції ведення фермерства, очолюване з 2016 року Іриною Нестеренко господарство ефективно обробляє 1286,95 га землі, вирощуючи зернові та технічні культури, та утримує свинокомплекс на 3373 поголів’я свиней. Після спалаху африканської чуми свиней відновлено з нуля поголів’я свиней, які наразі утримуються в сучасному, повністю механізованому та автоматизованому комплексі замкнутого циклу відгодівлі. Єдина у громаді ферма з вирощування свиней забезпечує свининою продовольчий резерв громади. Ще один суттєвий внесок ФГ «Плехів-Агро» у продовольчу безпеку громади - зарезервовані 10 тонн пшениці для переробки на борошно та соняшник на олію.

Сама мама 5 дітей, Ірина як ніхто розуміє, що дбаючи про село, даючи двадцяти шести своїм односельцям роботу і пристойну заробітну плату, можна змінити ситуацію на краще. Плехівчани вдячні керівництву ФГ «Плехів-Агро» за систематичні зусилля та матеріальні вкладення у підтримку соціальної сфери села: належну роботу фельдшерсько-акушерського пункту, школи і садочка, за відремонтоване асфальтне покриття. Лише у поточному році за кошти ФГ «Плехів-Агро» проведено капітальний ремонт їдальні місцевої школи та придбано посуд, збудовано фонтан у сільському сквері.

         Маючи беззаперечний авторитет серед жителів громади,  Ірина Нестеренко займає активну життєву і громадянську позицію. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вона долучилась до благодійництва, надаючи допомогу внутрішньо переміщеним особам та  військовослужбовцям ЗСУ. Влаштувала для проживання у власний будинок та помешкання господарства 20 внутрішньо переміщених осіб та організувала їх харчування у столовій господарства. Безоплатно виділила приміщення для зберігання консервів, виготовлених жителями громади, для потреб ЗСУ. Враховуючи відсутність укриття для учнів школи с.Плехів, надала сховище для цих потреб. Свою громадянську активність та принциповість Ірина Нестеренко демонструє у якості депутата Оржицької селищної ради восьмого скликання.

Шановна Ірино Володимирівно, бажаємо Вам міцного здоров’я та родинного щастя, нехай людська вдячність та ця висока відзнака додасть Вам наснаги, віри, сили для нових звершень, незгасимої енергії та невтомності у нових професійних досягненнях!