Який порядок відновлення правил нарахування та сплати ПДВ для платників, які обрали ставку ЄП 2 відс. доходу, після завершення воєнного стану?

  • 232

Фото без опису

 

         Оржицька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, у податковій звітності за перший звітний період після завершення дії воєнного, надзвичайного станів платник ПДВ повинен нарахувати податкові зобов’язання на вартість товарів, послуг, необоротних активів використаних (поставлених, реалізованих) в неоподатковуваних операціях (реалізованих у період дії воєнного, надзвичайного стану), суми податку по яких були включені до складу податкового кредиту на дату переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки.
      Платник зобов’язаний забезпечити складання не пізніше останнього дня першого звітного періоду після завершення дії воєнного, надзвичайного станів і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) зведену податкову накладну за такими товарами/послугами, необоротними активами.
      Після завершення воєнного стану у платника ПДВ зберігається право на використання сум ПДВ, включених до складу податкового кредиту на дату переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відс., за товарами/послугами не реалізованими у період перебування на спрощеній системі оподаткування за ставкою 2 відс., при обчисленні податкових зобов’язань з ПДВ у податковій звітності за перший звітний період після завершення дії воєнного, надзвичайного станів та подальші звітні періоди.
      Якщо платник єдиного податку за ставкою 2 відс. придбавав товари з ПДВ, які залишились не проданими після завершення військового стану/надзвичайного положення після переходу на загальну систему оподаткування та відновлення реєстрації платника ПДВ за такими придбаними товарами податковий кредит не відновлюється.
 

                           Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу   

«InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

     Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

       Державна податкова служба  України  https://www.facebook.com/TaxUkraine

          та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua 

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube  youtube.com/TaxUkraine

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua 

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube  youtube.com/TaxUkraine