Стартував процес розробки Комплексного плану просторового розвитку території Оржицької селищної територіальної громади

  • 232

Рішенням шістнадцятої сесії селищної ради  восьмого скликання  від 16 лютого 2022 року № 12 було розпочато роботу з розробки Комплексного плану просторового розвитку території Оржицької селищної територіальної громади.

Комплексний план просторового розвитку території громади (далі Комплексний план) – це новий вид документації, який одночасно є містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою, охоплює всю територію територіальної громади на відміну від генеральних планів, які обмежуються лише населеним пунктом.

Комплексний план – документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком. Він вирішує у межах території усієї громади питання:

- визначення функції території

- забезпечення соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою

- формування сприятливого середовища для мешканців

- створення умов для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій.

У процесі розроблення Комплексного плану до того ж інвентаризуються ресурси громади, земельні, лісові, водні, надра, а це одна із передумов їх ефективного та раціонального використання. В результаті – розкриваються нові можливості та потенціал громади, відбувається економічне зростання та збільшеннФото без описуя дохідної частини місцевих бюджетів.

Партнерами в розробці Комплексного плану є Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», які допомагають в розробці рішень, плануванні заходів та в подальшому в проведені стратегічної сесії.

Наступним кроком буде створення робочої групи, яка займатиметься безпосередньо розробкою Комплексного плану. До складу робочої групи входитимуть як працівники виконавчого комітету селищної ради, так і небайдужі, зацікавлені жителі громади.

Усі бажаючі зможуть долучитися до розробки планувального документу. Слідкуйте за повідомленнями на офіційному сайті Оржицької селищної ради та на сторінці в соціальній мережі Facebook.