На апаратній нараді у селищній раді

  • 568

Фото без описуФото без опису

14 лютого у селищній раді провели апаратну нараду за участю старостів, керівників комунальних підприємств, керівників установ та організацій, розташованих у смт Оржиця, працівників виконавчого комітету селищної ради. На нараді заслухали звіти директора КЗ «Публічна бібліотека» лілії Василькової та директора Оржицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Оржицької селищної ради Миколи Чепи про роботу у 2021 році очолюваних ними підприємств.

Так, КЗ «Публічна бібліотека» Оржицької селищної ради та 18 сільських  бібліотек – філій  (не працювали Плехівська та Чевельчанська  сільські бібліотеки-філії)  обслугували  5 246 користувачів, з них, 1176 дітей, видано 53943 книг та 42840 періодичних видань, проведено 327 соціокультурних заходів.  Книжковий фонд бібліотек-філій КЗ «Публічна бібліотека поповнився на 8789 примірників на загальну суму 230165,93 грн, прийнято в дарунок від читачів 354 книги.  Фонд періодичних видань у 2021 році поповнився на  1266 примірників (168  назв),  з них – 839 (82 назви) за кошти місцевого бюджету, 41 (21 назва) -  за спонсорські кошти, 386 (65 назв) – з інших джерел. У бібліотеках функціонує 14 клубів за інтересами, які згуртовують людей різного віку, професій та уподобань. Комп’ютери та наявність зони WI–FI є  в  10 бібліотеках, які надають доступ користувачам до Інтернету.

Відділеннями Оржицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Оржицької селищної ради за 2021 рік надано соціальні послуги 1422 особам. Зокрема,  відділенням соціальної допомоги вдома надано послуги  535 особам, відділенням денного перебування - 24 особам, відділенням адресної допомоги -  863 особам,  відділенням стаціонарного догляду (у квітні 2021 року роботу припинено) - 19 особам.  Послуги надавалися на безоплатній основі. 

Детально зі звітами можна ознайомитися на офіційному вебсайті селищної ради: https://rada.info/upload/users_files/21054106/fbb3407cca816228ddc57f506bfe7a6e.pdf

https://rada.info/upload/users_files/21054106/81cfc04d02c3e433a23425ac7419718f.pdf

На нараді заслухали інформацію начальника відділу соціального захисту населення виконавчого комітету селищної ради Оксани Шевченко про  стан забезпечення соціального захисту окремих категорій жителів громади, яка зокрема, повідомила про те, що у 2021 році працівниками відділу та уповноваженими посадовими особами у старостатах прийнято та опрацьовано 1146 заяв з документами для призначення і виплати  соціальної допомоги, компенсацій, житлових субсидій, надання пільг, інших грошових соціальних виплат через програмний комплекс «Соціальна громада», які у паперовому вигляді відправлено до відділу № 2 управління соціального захисту населення Лубенської райдержадміністрації для подальшої обробки; 43 заяви для відшкодування вартості квитків; 77 заяв на одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка»; 55 заяв на відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»; 12 заяв на забезпечення санаторно-курортним лікуванням; 5 заяв на допомогу на поховання; 15 заяв для влаштування  до будинку-інтернату загального типу. Прийнято 183 запити на видачу довідок, складено 75 актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарств для призначення житлової субсидії. Ведеться облік повнолітніх недієздатних осіб та  осіб, цивільна дієздатність яких обмежена - на обліку перебуває  6 осіб та  багатодітних сімей – у громаді їх проживає 132, у них 480 дітей.

У різному начальник Оржицького РГП АТ «Лубнигаз» Григорій Рибачов поінформував про те, що з метою уникнення проблем з обслуговуванням споживачів природного газу, громадянам необхідно з 14 по 5 числа кожного місяця передавати показники газового лічильника до АТ «Лубнигаз», оплату за спожитий газ здійснювати до 20 числа місяця, оплату за транспортування газу здійснювати окремо на рахунок ТОВ «Лубнигазсервіс». Начальник КП «Оржиця-водрканал» Олег Зінченко закликав громадян, які користуються централізованим водопостачанням, та не сплачують на використані послуги, терміново погасити заборгованість. Директор КНП «Оржицький центр ПМСД» Григорій Ворона запропонував жителям громади, які досі не визначилися із сімейним лікарем, підписати декларації із фахівцями центру для отримання у разі потреби кваліфікованої медичної допомоги. Селищний голова Олена Сидоренко поінформувала присутніх про ситуацію, яка склалася в країні у зв’язку з можливою загрозою військового вторгнення в Україну, та закликала зберігати спокій, не піддаватися на інформаційні провокації та вірити лише офіційним державним джерелам. Разом з тим, повідомила про батальйон територіальної оборони – підрозділ Збройних Сил України, який найближчим часом буде сформовано на території Лубенського району, та фінансування якого буде забезпечено з державного та місцевих бюджетів.