На засіданні виконкому

  • 413

Фото без опису
21 січня провели засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому розглянули 10 питань порядку денного. 22 з 25 членів виконкому розглянули одне з ключових питань  щодо створення Робочої групи з підготовки Стратегії розвитку Оржицької селищної територіальної громади на 2022-2027 роки, до складу якої увійшли старости, депутати та керівники структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, приватні підприємці, керівники сільськогосподарських підприємств, представники громадських організацій. Робоча група за підтримки та методичної допомоги партнерів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» розроблятиме Стратегію розвитку – план дій щодо забезпечення сталого розвитку громади до 2027 року. Крім того, члени виконкому затвердили перелік об’єктів та заходів, які фінансуються у 2022 році за рахунок залишку на 01.01.2022 субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Це кошти в сумі 1734939,75 грн на капітальний ремонт покрівлі Оржицького дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» та закупівлю обладнання для облаштування центру надання адміністративних послуг Оржицької селищної ради. Члени виконкому схвалили проєкт рішення селищної ради «Про затвердження Програми відзначення пам’ятних дат, ювілеїв та інших заходів Оржицької селищної ради на 2022 рік», дозволили взяти на квартирний облік двох громадян з числа внутрішньо переміщених осіб та надали їм в тимчасове користування на 1 рік квартири з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, придбаних у минулому році за кошти Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та селищної ради. Ще одне рішення виконавчого комітету стосувалося укладення договору найму соціального житла особою з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідними двома рішеннями підбито підсумки розгляду звернень громадян, які надійшли до селищної ради у 2021 році, та створено комісію з питань розгляду звернень громадян. Розглянувши повторно заяву щодо надання дозволу на оформлення документів для направлення громадянина до будинку-інтернату психоневрологічного типу, члени виконкому винесли позитивне рішення із застереженням щодо збереження піклувальником житла та майна підопічного, яке належить йому на праві приватної власності. Крім того, розглянули клопотання старости Чутівського старостинського округу та надали дозвіл для направлення документів до облдержадміністрації щодо присвоєння почесного звання «Мати –героїня» жінці, яка народила та виховала 5 дітей. 

У різному селищний голова Олена Сидоренко анонсувала проведення зустрічей з населенням під час виїзних прийомів до старостинських округів. Начальник відділу освіти виконавчого комітету селищної ради Наталія Стасенко поінформувала про зміни, які відбулися з 1 січня у шкільному харчуванні.

Рішення виконавчого комітету селищної ради від 21 січня 2022 року будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради.