Пройшли заходи до Дня Соборності України

  • 180

Фото без описуФото без опису

В історії кожної нації є дати, згадка про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу. Одним із таких свят для України є відзначення Дня Соборності.

22 січня 1919 року били дзвони Святої Софії Київської. Україна вперше за багато років зробила спробу об’єднати свої землі в єдину незалежну соборну державу. Відбувся акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Сьогодні, 21 січня, в Оржиці відзначили День Соборності України урочистим заходом - годиною єдності  «Соборність духу, розуму і серця» за участю керівників громади, учнів, громадськості. «Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно і духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки», - наголосила у своєму виступі селищний голова Олена Сидоренко. Присутні поклали квіти до пам’ятника Іванові Франку, вшанували пам’ять полеглих за свободу та цілісність нашої держави хвилиною мовчання. Старшокласники опорного закладу «Оржицька ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Я.Франка» провели патріотичний флешмоб «Україна – це ми!».

Шановні оржиччани, сердечно бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!