Готуємося до декларування доходів за минулий рік

  • 354

Шановні декларанти!
Щорічно з 1 січня розпочинається кампанія декларування доходів за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції. Подати декларацію слід до 1 квітня. Вчасно подана декларація – це Ваш авторитет і Ваш спокій.
Для того, щоби вам було максимально комфортно розпочати кампанію декларування 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань.
У роз’ясненнях можна знайти відповіді як на традиційні питання про те, як правильно декларувати спадщину, так і на ті, які почали виникати в декларантів лише минулого року: наприклад, чи потрібно декларувати «ковідну тисячу».
З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за посиланням:
Крім того, З 1 грудня запрацювала нова форма декларації. У роз’ясненнях ви можете знайти як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі. Наприклад, НАЗК розповідає, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України», де потрібно буде декларувати документи для посвідчення особи за кордоном. Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами їх заповнення, ви також можете скористатися Порядком заповнення декларації Фото без опису