На сесії Оржицької селищної ради

  • 360

Фото без описуФото без опису

24 грудня 2021 року під головуванням селищного голови Олени Сидоренко відбулося п’ятнадцяте пленарне засідання сесії Оржицької селищної ради восьмого скликання. 23 з 26 депутатів селищної ради плідно попрацювали на останній у цьому році сесії, розглянувши 127 питань порядку денного, 105 з яких – земельні. У роботі сесії також взяли участь депутати районної ради Сергій Несен та Григорій Рибачов, старости, представники громадськості. Попередньо винесені на сесію питання обговорювалися депутатами на засіданнях постійних комісій.

Ключовим питанням розгляду сесії був звіт селищного голови Олени Сидоренко про роботу виконавчих органів Оржицької селищної ради. Детально зі змістом та презентацією виступу очільника громади знайомтеся за посиланням: https://orz-rada.gov.ua/zvit-selischnogo-golovi-pro-robotu-vikonavchih-organiv-radi-u-2021-roci-13-41-44-24-12-2021/

Крім того, на засіданні було затверджено ряд рішень щодо внесення змін до Комплексних програм розвитку КНП «Оржицька лікарня» та «Оржицький центр ПМСД», Програми економічного і соціального розвитку Оржицької селищної ради на 2021-2024 роки, Комплексної програми соціального захисту населення Оржицької селищної ради на 2022 - 2024 роки, а також до рішення «Про бюджет Оржицької селищної територіальної громади на 2021 рік». Після детального обговорення депутати прийняли рішення «Про бюджет Оржицької селищної територіальної громади на 2022 рік» (рішення з відповідними додатками буде опубліковано на офіційному вебсайті селищної ради) та затвердили план роботи селищної ради на 2022 рік. Крім того, було затверджено Програму захисту населення і територій Оржицької селищної ради від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, розвитку та удосконалення цивільного захисту населення на 2022-2026 роки.

На сесії було встановлено та затверджено грошові норми витрат на харчування дітей у закладах дошкільної освіти Оржицької селищної ради на 2022 рікдля дітей віком до трьох років у розмірі 30 грн, від трьох до шести (семи) років – у розмірі 40 грн; встановлено та затверджено грошові норми витрат на безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій з числа учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Оржицької селищної ради на 2022 рік – у розмірі 20,00 грн. у день на одного учня та встановлено безкоштовне гаряче харчуванням для учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей учасників Антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, бойових дій, дітей з інвалідністю, дітей які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей з багатодітних сімей з числа учнів 5-11 класів. Харчування дітей вказаних категорій у школах здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету селищної ради. Окремим рішенням було встановлено та затверджено пільгові умови оплати харчування дітей окремих категорій у закладах дошкільної освіти Оржицької селищної ради на 2022 рік.

Низка рішень стосувалась приймання - передачі майна у межах комунальної власності Оржицької селищної ради. Депутати погодили пропозицію ФОП Мегеря М.В. щодо передачі в оренду об’єктів у сфері водопостачання, які перебувають у комунальній власності Оржицької селищної ради та забезпечують водопостачанням жителів сіл Яблуневе, Загребелля та Пилиповичі Яблунівського старостинського округу Оржицької селищної ради.

Затверджені зміни до Регламенту Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Оржицької селищної ради встановили нову юридичну адресу ЦНАПу: вул. Центральна, 24, смт Оржиця, окремим рішенням було затверджено новий перелік послуг, які надаються через ЦНАП.

Унесені зміни до Положення про відділ  архітектури та містобудування виконавчого комітету Оржицької селищної ради, які затвердили депутати, визначили функцію начальника відділу щодо присвоєння, зміни, коригування, анулювання адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна на території Оржицької селищної ради шляхом видачі наказів із внесенням відомостей до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Прийняті рішення засідання п’ятнадцятої сесії селищної ради восьмого скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради  для ознайомлення у строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».