Розширено перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19

  • 370

Фото без опису

Відповідний наказ видало Міністерство охорони здоров'я України наказом. Про йшлося на апаратній нараді 20 грудня.

«Обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають також працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності; органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій», – зауважив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, рівень захворюваності на коронавірус лишається високим. Тільки за останню добу госпіталізовано 33 пацієнти. Окрім того, в Україні зареєстрований новий штам вірусу Омікрон. «Маємо накладання ще одного мутованого штаму, який є й розвивається, – зауважив Віктор Лисак, – потрібно дотримуватися всіх протиепідеміологічних заходів, в тому числі й через вакцинацію, якщо хочемо мати стабільну ситуацію та не входити в локдаун».

На Полтавщині  триває п’ятий етап вакцинації. Усього проведено 1 143 487 щеплень. МОЗ дозволило отримання третьої дози вакцини пацієнтам, які мають складні хронічні захворювання й отримують імунну терапію.

В області працює 113 стаціонарних пунктів щеплень, 69 мобільних бригад та 14 центрів вакцинації населення.