У селищній раді провели апаратну нараду

  • 322

Фото без опису

На апаратній нараді, що відбулась у селищній раді сьогодні, 13 грудня, під головуванням селищного голови Олени Сидоренко, за участю старост, керівників установ та організацій, структурних підрозділів виконавчого комітету, розглянули ряд актуальних питань. Про стан фізкультурно-спортивної роботи на території громади доповідав директор комунальної установи «Оржицький центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Оржицької селищної ради Геннадій Коршун, який, зокрема, зазначив, що зусиллями трьох працівників установи за основним місцем роботи та восьми інструкторів зі спорту за сумісництвом у 2021 році вдалося реалізувати ряд запланованих фізкультурно-масових заходів, а саме: чемпіонат Оржицької громади з футболу серед чоловічих команд, першість громади з шахів та шашок, традиційний футбольний турнір серед ветеранів, футбольний турнір пам’яті директора СТОВ «АФ «Оржицька» Несена В.Г., чемпіонат громади з настільного тенісу, спортивне свято «Тато, мама і я - спортивна сім’я», дитячі турніри з футболу, шашок, шахів, настільного тенісу. спортивних змаганнях обласного рівня. Жителі громади взяли участь в обласному чемпіонаті зі спортивного орієнтування серед депутатів місцевих рад усіх рівнів та працівників органів місцевого самоврядування, у відкритій обласній спартакіаді з рекреаційних видів спорту, обласній спартакіаді серед голів, їх заступників, старост і працівників виконавчого комітету територіальних громад, спартакіаді на «Кращу спортивну громаду Полтавщини 2021 року», спартакіаді серед депутатів усіх рівнів Полтавської області, фінальних змаганнях з міні-футболу серед юнаків 2005 року, обласному спортивному святі «Тато, мама і я - спортивна сім’я». Вихованці під керівництвом тренера з таеквон-до Р.Короля брали участь в обласних та всеукраїнських турнірах, де ставали чемпіонами та призерами змагань. Важливою для вирішення питань організації проведення фізкультурно-спортивної роботи є фінансова підтримка небайдужих до життя громади підприємців та керівників с/г підприємств, зокрема ФГ «Плехів Агро» (І.В.Нестеренко), ТДВ «Завод «Райдуга»» (О.І.Лантух), ФГ «Злагода» (О.М. Бабенко), ПП Кулик О.В.

Підбиваючи підсумки розгляду питання, О.Сидоренко наголосила на підвищенні якості проведення спільної фізкультурно-спортивної роботи на території старостинських округів та в навчальних закладах громади.

Начальник служби у справах дітей виконавчого комітету селищної ради Любов Алексеюк проаналізувала стан забезпечення соціального захисту дітей та організацію роботи із запобігання дитячій бездоглядності на території громади, зазначивши, що на первинному обліку перебуває 15 дітей-сиріт та 33 дітей, позбавлених батьківського піклування. 96 відсотків статусних дітей охоплені сімейними формами: 27 – влаштовані під опіку піклування, 6 дітей виховується в прийомних сім’ях, 13 - в дитячих будинках сімейного типу. На повному державному утриманні перебуває 2 дітей, одна дитина в спеціалізованій школі, інша в професійно-технічному навчальному закладі.

На території Оржицької громади функціонує 3 прийомні сім’ї, де виховується 5 дітей та 1 особа з числа дітей-сиріт, а також 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей та 1 особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. Соціальною службою здійснюється контроль за цільовим використанням опікунами, піклувальниками та батьками-вихователями державних виплат на утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування для забезпечення необхідного кожній дитині рівня життя для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку. У 2021 році службою у справах дітей організовано та проведено 10 засідань комісії з питань захисту прав дітей, на яких розглядалися питання захисту прав дітей, надання дозволів на здійснення правочинів, що стосуються дітей, встановлення опіки, визначення днів та годин побачень, визначення місця проживання дітей, питання доцільності та можливості позбавлення батьків батьківських прав. Проведено 9 рейдів «Діти вулиці», виявлено та вилучено 2 дітей, які на сьогодні перебувають дитячому центрі «Надія». На обліку дітей, які потрапили в складні життєві обставини, перебуває 8 дітей. Відносно 7 дітей батьки неналежно виконують свій батьківський обов’язок, стосовно 1 дитини скоєно фізичне насилля. 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають житло на праві користування, 1 дитина має житло на праві власності, 30 дітей даної категорії житла не мають, тому після досягнення 16 років вони підлягають взяттю на облік для першочергового отримання житла, наразі 4 дітей перебувають на такому обліку. Селищний голова Олена Сидоренко акцентувала увагу старост на виявленні дітей, які проживають в сім’ях родичів без батьків, та вчасному повідомленні про них служби у справах дітей.

Про шляхи вирішення екологічних питань та утримання біобезпеки на території громади інформував бухгалтер Оржицького госпрозрахункового мисливсько-рибальського підприємства Юрій Нестеренко, який, зокрема, відзначив, що на виконання статті 30 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» УТМР доводить щільність лисиці червоної до 0,5 голів на 1000 га стації перебування, проводить пониження щільності усіх інших шкідливих видів звірів та птахів, які відносяться до категорії хижих, а саме: єнотовидних собак, бродячих котів та собак (в межах мисливських угідь), сірих ворон, а також вживає інші невідкладні заходи для вилучення та ізоляції тварин, що мають ознаки хвороб, небезпечних для життя та здоров'я людей.

У ході обговорення Олена Сидоренко порушила питання бездоглядних собак у населених пунктах громади та доручила старостам посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення безконтрольного вигулу на території селища та сіл громади безприв’язних домашніх тварин, зокрема, собак, які можуть покусати чи налякати, особливо дітей. За порушення передбачене попередження нерадивим господарям на адмінкомісії та штраф за порушення правил благоустрою, тому закликаємо мешканців до свідомості і безконфліктного співіснування у громаді.

Крім цього, на нараді керівники закладів охорони здоров’я Леся Пономаренко та Григорій Ворона поінформували про стан захворюваності на Covid-19 на території громади, зокрема, про 137 хворих, серед яких 21 дитина, 19 нових підтверджених випадків за минулі вихідні, 23 пацієнтів інфекційного відділення лікарні, серед яких семеро з коронавірусом, 58,4 відсотка вакцинованих жителів громади.

Начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради ознайомила присутніх з проєктом бюджету Оржицької селищної територіальної громади на 2022 рік, який виноситиметься на схвалення виконавчим комітетом селищної ради (рішення виконкому буде оприлюднено найближчим часом).

Директор КП «Оржиця-комунсервіс» Олександр Гнаток поінформував про хід робіт із санітарної вирубки деревини та очищення придорожніх смуг від порослі силами комунальників та визначених підрядників, використання зрубаного, зокрема, на опалення сільських об’єктів соціальної сфери.

Селищний голова Олена Сидоренко поінформувала про зміни у законодавстві, що стосуються надання в оренду комунального майна (детальний матеріал про це готується), підбила підсумки наради та надала відповідні доручення виконавцям.