02 грудня у громаді працював екобус

  • 413

Фото без опису

Сьогодні практично кожна людина живе в оточенні різноманітних електронних пристроїв. І вся ця сучасна техніка працює від батарейок чи акумуляторів. Але за комфорт у побуті ми часто розплачуємося своїм здоров’ям. Бо, відслуживши свій термін, автономні джерела живлення стають непридатними до використання, і їх просто викидають на смітник, завдаючи тим самим непоправної шкоди навколишньому середовищу. Потім ми цим дихаємо, вживаємо з рослинною їжею тощо. Те саме і з люмінесцентними лампами. Замінюючи їх на економніші і безпечніші світлодіодні лампи, люмінесцентні, які містять у собі ртуть та інші хімічні елементи, просто викидають на смітник. А робити цього не варто, увесь відпрацьований непотріб у вигляді батарейок, люмінесцентних ламп та ртутних термометрів належить здавати на спеціальні пункти збору. Оскільки таких на території області небагато, для збирання небезпечних відходів на Полтавщині курсує екобус, який у спеціальних контейнерах відвозить їх на утилізацію. 02 грудня він побував в Оржицькій громаді. За дві години роботи до пересувного приймального пункту принесли 423 люмінесцентні лампи та 52,7 кг батарейок. Навіть страшно уявити, що це «добро» могло опинитися десь у водоймі, в лісі чи на полі. До здачі небезпечних побутових відходів долучилися навчальні заклади, установи та організації, розташовані на території громади, небайдужі громадяни.

Тож подяка усім, хто свідомо ставиться до охорони навколишнього середовища і прагне його зберегти для себе і для наступних поколінь.

До речі, екобус через певний проміжок часу ще приїде в громаду, тому не викидайте батарейки, акумулятори, люмінесцентні лампи, термометри, пам’ятаючи про їх шкоду, а складайте в окремий ящик, щоб потім передати до екобуса.