Дозволена потужність енергозабезпечення побутових споживачів збільшена до 3 кВт

  • 602

Фото без опису

До домогосподарств жителів громади надходять повідомлення від АТ «Полтаваобленерго» про зміну дозволеної (договірної) потужності до 3 кВт та  необхідність її погодження.

Селищна рада попросила відповідальних працівників Оржицької філії АТ «Полтаваобленерго» надати роз’яснення щодо змін, які корисно знати побутовим споживачам електроенергії.

Так, постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 17.03.2021  № 475 «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» внесені зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії та визначено, що  у договорі споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії зазначаються величини дозволеної (договірної) потужності, які визначаються виходячи з проектної документації електрозабезпечення об’єкта. Потужність об'єкта споживача обмежується на рівні потужності, передбаченої проектною документацією указаного об'єкта споживача та/або технічними характеристиками мереж зовнішнього електрозабезпечення указаного об'єкта споживача. Дозволена (договірна) потужність об’єктів споживачів зазначається в паспорті точки розподілу на рівні, встановленому проектною документацією електрозабезпечення об’єкта споживача, та з урахуванням потужності об’єктів субспоживачів (у разі їх наявності). У разі відсутності проектної документації електрозабезпечення об’єкта індивідуального побутового споживача ОСР визначає потужність цього об’єкта на рівні дозволеної (договірної) потужності на дату оформлення паспорта точки розподілу, але не нижче 3 кВт.

У разі, якщо споживач бажає збільшити величину дозволеної (договірної) потужності електрозабезпечення, наприклад, до 5 чи 10 кВт, він повинен звернутися до Оржицької філії АТ «Полтаваобленерго» з визначеним пакетом документів та за відповідну оплату отримає збільшення величини дозволеної (договірної) потужності електрозабезпечення.

Як повідомили в Оржицькій філії АТ «Полтаваобленерго», вони володіють даними про тих споживачів, яким уже встановлена збільшена потужність електрозабезпечення, тому їм звертатися до електропостачальника не обов’язково.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами Кол-центру: 0800-305-035, 050-305-99-10, 097-202-02-07, 093-170-25-33, (0532) 510-910 та в електронному сервісі «Ваша абонентська книжка»: https://www.poe.pl.ua/abon/