На апаратній нараді у селищній раді

  • 495

На апаратній нараді, що відбулася у селищній раді сьогодні, 22 листопада, під головуванням заступника селищного голови Василя Яковенка, за участю  керівників установ та організацій, структурних підрозділів виконавчого комітету, перед початком розгляду порядку денного вшанували пам’ять людей, які заплатили найвищу ціну за свободу та гідність українського народу, хвилиною мовчання.

На нараді заслухали інформацію  в.о. директора Національного природного парку «Нижньосульський» Валерія Свіколкіна про діяльність природоохоронної установи, зокрема, про заходи, які здійснює заснований у 2011 році НПП «Нижньосульський», зі збереження та відтворення цінних природних та історико-культурних комплексів, створення умов для організованого туризму, контролю за додержанням режиму охорони природних комплексів. Так, з початку 2021 року працівниками НПП  «Нижньосульський» вдалося попередити численні правопорушення природоохоронного законодавства у частині використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах парку, вилучено 3772 кг риби, 449 штук заборонених знарядь лову, складено 173 адміністративних протоколи за ст.91 КУпАПУ.

У межах Оржицької громади  НПП «Нижньосульський» розташований на площі 2458,7 га, однак досі межі парку документально не встановлені, лише визначені на картографічних матеріалах, що викликає деякі непорозуміння з мисливсько-рибальським підприємством Полтавської обласної організації УТМР. Робота щодо розроблення проектів землеустрою на окремі земельні ділянки наразі проводиться. Парком створено та облаштовано водний туристичний маршрут, який починається від пляжу у с.Малоселецьке та закінчується у с.Липове Кременчуцького району, та екологічна стежка «Онішківська». Проблемою парку та усієї громади є пожежі, які систематично виникають на болотних угіддях та сіножатях, з причини необережного поводження з вогнем несвідомих громадян, та завдають значної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Критично низький рівень води у річці Сула – є ще однією екологічною проблемою регіону.

Василь Яковенко, заступник селищного голови, який підбив підсумок розгляду питання, висловив сподівання та тісну співпрацю селищної ради та НПП «Нижньосульський» щодо втілення у життя еколого-туристичного проєкту сплаву на байдарках по Сулі.  

Завідувач сектору з питань цивільного захисту, інформаційних технологій, цифрової трансформації та захисту даних виконавчого комітету селищної ради Олександр Орловський поінформував про стан техногенно-екологічної безпеки на території громади протягом 3 кварталу 2021 року, зокрема, зазначивши про 8 пожеж, що сталися з причини необережного поводження з вогнем, та 3 зареєстрованих дорожньо-транспортних пригод на території сіл Старий Іржавець, Денисівка та дорозі Тимки-Загребелля, а також результати роботи робочої групи з контролю за  дотриманням суб’єктами господарюваннями та громадянами  протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню COVID-19.

Заступник селищного голови Василь Яковенко зазначив, що за даними Оржицького центру ПМСД за минулі вихідні виявлено нову «рекордну» кількість хворих на коронавірус – 32 особи, та звернувся до присутніх та жителів громади із закликом дотримуватися протиепідемічних правил та вакцинуватися.


Фото без описуФото без опису