Вакцинація – єдиний шлях, який здатен зупинити пандемію

  • 632

За даними КНП «Оржицький центр ПМСД» та КНП «Оржицька лікарня» за минулі вихідні захворіло 22 громадян, діагноз COVID-19 у яких підтверджено. У інфекційному відділенні лікарні лікуються від пневмонії 18 хворих, зокрема, 8 чол. з діагнозом COVID-19, з них 3 чол.-вакциновані, 5 - не вакциновані.

За даними офіційного вебсайту Полтавської ОДА за минулу добу в області виявили 559 нових  випадків захворювання на COVID-19.

У п’ятницю в ході спілкування з журналістами регіональних ЗМІ голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов заявив: «За нинішнього стану пандемії громадам логічно посилювати карантин». «На кожній апаратній нараді я наголошую, що громади мають приймати рішення щодо посилення карантинних обмежень на місцях. Одні це роблять, інші ж не приймають жодного рішення щодо посилення карантинних обмежень, як зокрема і місто Полтава, – зазначив очільник області. – Я за те, щоб у нас всі перевезення були виключно за COVID-сертифікатами чи ПРЛ-тестами. Це пришвидшить темпи вакцинації, яка нині єдиний прийнятний спосіб боротьби з хворобою, що забирає багато життів».