Урочисті збори працівників культури Оржицької громади у післядень професійного свята

  • 588

Фото без опису

У післядень свого професійного свята - Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, 10 листопада у концертній залі Центру культури та дозвілля Оржицької селищної ради на урочисті збори зібралися працівники закладів культури громади - сільських будинків культури-філій, бібліотек, музею, Центру культури та дозвілля.

Розлогого концерту у вже звичному для поціновувачів таланту наших працівників культури форматі не було, більше говорили про наболіле - не достатнє фінансування галузі культури, яке повністю перекладене державною на місцеві бюджети, відсутність ремонтів приміщень сільських закладів культури протягом десятків років, потребу в оновленні обладнання, меблів, книжкової продукції, апаратури, сценічних костюмів, низьку заробітну плату, та, як не дивно звучить перед аудиторією працівників культури, про безкультур’я у стосунках між людьми, відсутність єдності та грубі спроби звести поняття патріотизму лише до неприйнятності російської мови. «Не дозволяйте безкультур’ю брати над вами верх, не дозволяйте топтатися по вашій пам’яті, бо тільки так ми будемо робитися сильніші. Виховуймо одне одного, підтримуймо. Бережімо тих, хто на Сході, підтримуймо їх родичів тут – піснею, книгою, зустріччю, повагою, шаною, і це буде краще. Оце буде патріотизм, а не раз на рік, чи двічі «ловити хайп», - сказала у своєму виступі селищний голова Олена Сидоренко.

Начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради Віктор Рябець відзначив грамотами відділу кращих працівників галузі, селищний голова Олена Сидоренко вручила подяки селищної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм та активну громадську діяльність завідувача Маяківського сільського клубу-філії Маргариту Лалич та завідувача Онішківським сільським будинком культури-філії Наталію Федоренко.