Для учнів Зарізької гімназії провели урок на тему "Не переступи межу. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх"

  • 575

5 листопада 2021 року начальник Лубенського районного сектору №2 філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області Віта Дика спільно з головним юристом Оржицького бюро правової допомоги Богданою Тилюк в Зарізькій гімназії провели урок на тему "Не переступи межу. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх" для учнів 5-9 класів.

В ході проведення даного заходу учням було роз’яснено основні положення Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. На прикладах з життя учням пояснено які наслідки мають звичайні пустощі, адже інколи підлітки, які вчиняють правопорушення або злочин не замислюються, що вони вже повною мірою підлягають відповідальності за свої діяння. А тому, важливо знати та розуміти що неповнолітні також можуть нести відповідальність за свої протиправні дії. Після чого, учням презентовано перший соціальний анімаційний ролик про переваги пробації «Як Жека не потрапив за грати» та роз’яснено основні завдання служби пробації.

Виховний захід допоможе учням у формуванні навичок самостійного прийняття рішень і навчить критично аналізувати складні ситуації, виховувати в собі правову свідомість.