Чому досі немає подачі газу для опалювання бюджетних установ громади

  • 970

Фото без опису

Оржицька селищна рада, як і сотні органів місцевого самоврядування в Україні,  на утриманні яких перебувають заклади соціальної сфери, не може розпочати опалювальний сезон через низку юридичних та технічних нюансів укладення договорів з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». для газопостачання бюджетних установ.

Перед початком опалювального сезону ТОВ «Лубни –Трейдинг», яке раніше забезпечувало газом наші школи, дитячі садки та лікарню, у зв’язку з різким подорожчанням газу в односторонньому порядку розірвало договори на газопостачання. Бюджетним установам було запропоновано укласти нові договори з «Нафтогазом» згідно з Меморандумом про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепловоі? енергіі? та постачання гарячоі? води в опалювальному періоді 2021/2022. Відповідно до нього для побутових споживачів діє річна пропозиція ціни газу 7,96 грн за кубометр та 13,6 грн за кубометр – для бюджетних установ.

«Нафтогаз» розробив примірний договір на постачання газу для бюджетних установ. Але він включає надання послуг у період з 2021 по 2022 роки, а громади можуть укладати договори виключно у рамках бюджетного року.  Казначейство наразі вирішує це питання. А всі бюджетні установи громади в терміновому режимі готують пакет документів для подання до «Нафтогазу», проводять звірки з попереднім постачальником, аби до кінця поточного тижня розпочати опалювати свої заклади, передовсім соціальної сфери.