Апаратна нарада у селищного голови: підготовка до опалювального сезону та діяльність ЦНАПу

  • 266

Фото без опису
На апаратній нараді, що відбулася у селищній раді 11 жовтня під головуванням селищного голови Олени Сидоренко, розглянули ряд актуальних питань, зокрема, про організацію забезпечення надання адміністративних послуг через ЦНАП виконавчого комітету селищної ради та  стан підготовки соціальної інфраструктури, установ та організацій на території громади до опалювального сезону 2021/22 року.     


Начальник відділу надання адміністративних послуг виконавчого комітету селищної ради Юлія Слинько поінформувала про те, що  центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Оржицької селищної ради, який діє за принципом «єдиного вікна», надає  – 56  адміністративних послуг. Впродовж 2021 року  центром надано 12594 адміністративних послуги, з них,  7067 послуг щодо реєстрації нерухомого майно, 4357 послуг  щодо реєстрації юридичних і фізичних осіб,  з них 1452 онлайн  реєстрація, 191  послуга щодо реєстрацій місця проживання громадян. Надано 355 відповідей на запити установ, підприємств, організацій, видано 549 витягів з ДЗК, прийнято 120 пакетів  документів для оформлення послуг держгеокадастру. Запроваджено роботу в реєстрі територіальної громади, в інформаційні системі Вулик (дає можливість сформувати заяву в електронному вигляді, згенерувати дані про особу, копію паспорта громадянина України за допомогою мобільного додатку «Дія»), встановлено картрідер  (зчитувач біометричних паспортів) На 4 інформаційних стендах розміщено зразки заповнення заяв для отримання адміністративних послуг, переліки документів, необхідних для отримання адмінпослуги, інформаційні і технологічні картки адміністративних послуг, QR – коди, за допомогою яких можна передати цифрову копію паспорта, свідоцтва про народження  та інших документів для отримання адміністративних послуг.


У найближчих планах центру - провадження комплексної послуги соціального характеру е- Малятко та встановлення терміналу для оплати послуг. 
На нараді розглянули найактуальніше наразі питання постачання природного газу. Проблема пов’язана зі значним збільшенням ціни на природний газ для бюджетних установ та комунальних закладів. Органи місцевого самоврядування, на утриманні яких перебувають заклади соціальної сфери – школи, дитячі садки та заклади охорони здоров’я, дуже сподіваються на результат підписаного Меморандуму між урядом, місцевою владою та НАК «Нафтогаз» щодо постачання природного газу компанією «Нафтогаз Трейдинг» за пільговою ціною 13,66 грн/куб м (без ПДВ).


 Про стан підготовки до опалювального сезону соціальної інфраструктури, установ та організацій на території громади опалювального сезону поінформував головний спеціаліст відділу комунального майна та ЖКГ виконавчого комітету селищної ради Олександр Михайленко, який, зокрема, зазначив, що 24 закладів освіти мають газові теплогенераторні, електрикою опалюється Чайківщинська початкова школа, Зарізька гімназія – дровами. Відділом освіти проведено перевірку димовентиляційних каналів, повірку та ремонт газових лічильників, навчання 27 операторів газових  котелень, укладені Договори  на розподіл  електричної енергії  та природного газу, постачання теплової та електричної енергії. Однак договірні зобов’язання за Договором  на постачання природного газу з  ТОВ «Лубнигаз ТРЕЙДИНГ», укладеним  22.03.2021 року на загальну суму 2 млн.790 тис.грн, ТОВ «Лубнигаз ТРЕЙДИНГ» виконувати відмовляється.  Наразі проводиться переговорна процедура з АТ «Оператор газорозподільної системи  «Лубнигаз»  на відновлення газопостачання. Вартість Договору складає 61 000 грн. Потреба у природному газу на період з 15.10. по 31.12.2021 року на опалення закладів освіти громади складає 190 тис.куб.м.


Під час опалювального сезону опалюватиметься 26 з 27 будівель, у яких розміщені 45 закладів культури. Приміщення Оржицького ТЦСО опалюються теплогенераторними  КНП «Оржицька лікарня» Оржицької селищної ради на умовах відшкодування коштів за надані послуги з теплопостачання. В КНП «Оржицька лікарня» придбано котел вартістю 49300,00 грн, підписано Акт та Паспорт готовності теплового господарства до опалювального сезону, однак залишається відкритим питання постачання газу ТОВ «ЛУБНИГАЗ-ТРЕЙДИНГ».


Селищний голова Олена Сидоренко надала ряд доручень щодо оперативного вирішення питання подачі тепла до приміщень шкіл, дитячих садків та лікарні, а також проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо переходу приватних споживачів до постачальника газу, що пропонує дешевшу ціну за блакитне паливо. 


Наприкінці наради обговорили кілька організаційних питань, які стосувалися проведення прибирання опалого листя на території населених пунктів, участі у святкових заходах з нагоди Дня захисників та захисниць України з дотриманням карантинних умов та  активізації проведення вакцинації проти коронавірусу.