Роз’яснення щодо отримання безоплатного інсуліну пацієнтами із цукровим діабетом - мешканцями Оржицької громади,  у зв’язку зі змінами з 1 жовтня

  • 277

Фото без опису

Роз’яснення щодо безоплатного інсуліну

пацієнтами із цукровим діабетом- мешканцями

Оржицької громади, у зв’язку зі змінами з 1 жовтня

      Щоб отримати інсулін безоплатно або з доплатою у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ за напрямком реімбурсації інсулінів, пацієнту потрібен електронний рецепт.

      Дуже важливо, щоб з початком дії нового механізму відшкодування вартості інсулінів пацієнти із діабетом не втратили доступ до житттєвонеобхідних ліків. Тому у найближчі дні можна і потрібно отримати інсулін за старим маршрутом:

 

  1. Прийти на прийом в кабінет 36 поліклінічного відділення та отримати паперовий рецепт на препарат інсуліну.

 

  1. У найближчі два дні завітати з паперовим рецептом до аптеки та отримати інсулін.

       Ці кроки  дозволять пацієнтам мати певний запас інсулінів у перші тижні жовтня і не залишитись без потрібних ліків через те, що не встигли опанувати новий маршрут.

      Наступний рецепт на інсулін буде вже виключно електронний. Перший електронний рецепт на інсулін виписує лікар-ендокринолог, а перед цим він обов’язково має створити індивідуальний план лікування для пацієнта і внести його в електронну систему охорони здоров’я. Без створеного плану лікування пацієнт не отримає електронний рецепт, і, відповідно, інсулін-  безоплатно або з доплатою.

      У зв’язку  з тим, що в КНП «Оржицька лікарня» Оржицької селищної ради відсутній лікар-ендокринолог, згідно наказу ДОЗ Полтавської  ОДА вказана  категорія пацієнтів, які проживають на території  Оржицької селищної ради, закріплені за лікарем-ендокринологом КНП «Хорольська міська лікарня». Однак для зручності пацієнтів з цукровим діабетом на період впровадження нового маршруту отримання препаратів інсуліну в КНП «Оржицька лікарня»  на договірних умовах працює  лікар-ендокринолог КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської селищної ради.

        Прийом проводиться тільки за попереднім записом через сімейного  лікаря або медичну сестру кабінету № 36 поліклінічного відділення. Дату і години прийому лікаря необхідно узгоджувати заздалегідь, щоб не створювати черг, так як це робота копітка і потребує певного часу.

       У подальшому всі хворі, які отримують препарати інсуліну будуть звертатись до своїх  сімейних лікарів, які на підставі створених ендокринологом планів лікування і виписаного першого електронного рецепту на інсулін зможуть виписувати повторні рецепти на даний препарат.