Усі заклади загальної середньої освіти громади працюють у штатному режимі

  • 321

Фото без опису

На Урядовому порталі оприлюднено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 і від 29 червня 2021 р. №677, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Відповідні зміни набрали чинності з 20 вересня 2021 року.

У разі введення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволяється за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката. Сертифікат може підтверджувати:

  1. вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  2. вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  3. негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  4. одужання особи від зазначеної хвороби.

У разі введення "червоного" рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволяється, якщо 100% працівників закладу освіти мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат. Сертифікат може підтверджувати:

  1. вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  2. негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  3. одужання особи від зазначеної хвороби.

Станом на 27 вересня  у зв’язку із низьким рівнем вакцинації працівників закладів освіти навчальний процес було припинено у двох гімназіях Оржицької громади – Тарасенківській та Плехівській. Уже 28 вересня бар’єр у 80% вакцинованих працівників було подолано Тарасенківською гімназією, а із 30 вересня усі заклади загальної середньої освіти громади працюють у штатному режимі.