Увага! Телефонні шахраї!

  • 666

Шановні мешканці громади!

За інформацією старостів, наразі почастішали скарги від жителів сіл про дзвінки від телефонних шахраїв.

Телефонні шахраї - непогані "психологи", бо намагаються зіграти на емоціях своїх потенційних жертв. Поширений підхід, щоб випитати необхідні злочинцеві дані - порадувати людину несподіваною приємною звісткою, або, навпаки, страшною, наприклад, про аварію, в яку потрапив член родини. Отож, щоб захиститися від телефонних шахраїв, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте секретні реквізити карти! Для того, щоб на вашу карту могли перевести гроші, досить повідомити відправнику тільки номер вашої картки.

Пам'ятайте, що тризначний код безпеки або код CVV2 / CVС2 потрібен тільки для проведення оплати послуг чи товарів в Інтернеті. Ніхто сторонній, ким би він не представився, не має права знати цей код. Інакше у нього з'явиться можливість перевести гроші з вашої картки або сплатити нею велику покупку в Інтернет-магазині. Якщо вам дзвонять і починають питати дані платіжної картки чи Ваші персональні дані - кладіть трубку!

У разі,  якщо ви встигли повідомити шахраям дані карти, негайно її заблокуйте! Для цього потрібно або зателефонувати в банк (за номером, вказаним на зворотному боці картки або на офіційному сайті банку.Фото без опису