Провели апаратну нараду

  • 887

Фото без опису

На апаратній нараді, що відбулась у селищній раді 09 серпня під головуванням селищного голови Олени Сидоренко, головна увага її учасників – керівників установ, організацій та підприємств, працівників виконавчого комітету, старост - була зосереджена на питанні ліквідації наслідків негоди, що пройшла територією громади минулої п’ятниці. Наразі проводяться роботи з відновлення пошкоджених покрівель Оржицької, Тарасенківської, Денисівської та Зарізької шкіл та Чайківщинського, Золотухинського, Онішківського, Чутівського будинків культури.  

Селищний голова подякувала керівникам і працівникам комунального підприємства «Оржиця-комунсервіс» та Оржицької філії  АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО», які працювали всі вихідні у посиленому режимі. Станом на вчора, 08.08.2021, у всіх десяти населених пунктах громади, де були обірвані проводи поваленими деревами та гілками,  відновлено електропостачання.  Дано доручення протягом сьогоднішнього дня прибрати гілки зі скверів, парків, вулиць та засмічені території.  Зважаючи на незворотність кліматичних змін, селищний голова запропонувала створити штаб для оперативного реагування у разу раптового погіршення погодних умовах.

На нараді розглянули ряд питань порядку денного. Про виконання бюджету Оржицької селищної територіальної громади за перше півріччя 2021 року доповідала начальник фінансового відділу  виконавчого комітету селищної ради Лариса Сененко, з текстом виступу можна ознайомитися на сайті Оржицької селищної ради за посиланням:   https://orz-rada.gov.ua/news/1626784116/. В обговоренні питання Олена Сидоренко зауважила, що виконання бюджету у першому півріччі ц.р. стало можливим завдяки сплаті податку на доходи фізичних осіб СТОВ «Придніпровський край» групи Кернел у сумі 2 млн. гр., однак за найгіршими прогнозами до кінця року заборгованість місцевого бюджету складе близько 5 млн. грн, що негативно вплине на життєдіяльність громади.

Продовжив тему Валерій Кирпань,  директор Оржицької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, який поінформував про стан легалізації зайнятості та заробітної плати в установах та підприємствах на території громади, зокрема, зазначивши, що, виходячи з повноважень служби зайнятості, їх установою проведено ряд інформаційно-роз’яснювальних  заходів, за результатами яких роботодавцями легалізовано 3 робочі місця на території Оржицької громади. Доповідач наголосив, що для дієвої взаємодії з Лубенським відділом Держпраці, який уповноважений проводити інспекційні перевірки, необхідно створити робочу групу при виконавчому комітеті селищної ради, яка буде надавати доказові підозри про використання нелегальної праці недобросовісними роботодавцями.

Про стан реалізації земельної реформи на території громади інформував начальник відділу земельних та екологічних питань виконавчого комітету селищної ради Артур Гук, який, зокрема, зазначив, що з початку року селищною радою прийнято рішення про надання 41 дозволу на розробку проектів землеустрою для ведення особистого селянського господарства, 19 дозволів на виготовлення технічних документацій із землеустрою для ведення особистого селянського господарства, затвердження 267 проектів землеустрою та 23 технічних документацій для ведення особистого селянського господарства, 190 громадянам відмовлено та відтерміновано в наданні дозволів на розробку проектів землеустрою для ведення особистого селянського господарства. Прийняття останніх рішень обумовлено відсутністю вичерпної інформації про осіб, які отримали дозволи на оформлення земельних ділянок, від Головного управлінням Держгеокадастру в Полтавській області, яке до 28 травня 2021 року було розпорядником земель сільськогосподарського призначення державної власності. Наразі ні Головне управління, ні особи, які отримали дозволи на оформлення вказаних земельних ділянок, не поінформували Оржицьку селищну раду, як мали це зробити відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Саме цей факт унеможливлює на даний момент процес розпорядження селищною радою земельними ділянками.  

По закінченню наради обговорили кілька організаційних питань, які стосувались налагодження відеоспостережень на в’їздах до населених пунктів для попередження правопорушень, підготовки до відзначення Дня селища Оржиця 21 серпня та Дня Незалежності України 24 серпня, а також активізації проведення вакцинації проти коронавірусу.