Про що говорили на апаратній нараді при селищному голові

  • 908

Фото без опису

На апаратній нараді, що відбулась 14 червня під головуванням селищного голови Олени Сидоренко, розглянуто питання щодо стану лісових ресурсів на території Оржицької селищної ради, з якого доповідали лісничий Оржицького лісництва  ДП «Лубенське лісове господарство» Володимир Дворко та лісничий Лубенського лісництва ДП «Полтавське лісове господарство» Павло Руденко.  У ході обговорення Олена Сидоренко озвучила питання, які хвилюють абсолютно всіх мешканців громади, та стосуються  вирубок дубів, які мали місце в Зарозі, Савинцях, Лукім’ї. Просила правоохоронні органи дати правову оцінку даним фактам, а лісівникам у разі проведення рубок дерев - завчасно інформувати селищну раду та жителів населених пунктів. І хоча, як стверджували працівники лісових господарств, всі порубки перебувають під контролем, незаконно їх здійснити не можливо, погодились, що від заготовленої деревини під час вибіркових санітарних рубок економічної вигоди у вигляді податків до місцевого бюджету громада не має. Селищний голова поінформувала про розпочату роботу щодо взяття на баланс полезахисних лісосмуг, розташованих на площі близько 500 га, необхідності їх обстеження, інвентаризації та виготовлення технічних документацій.  


З питання про заходи зі збереження природно-заповідного фонду, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища та розвитку інфраструктури території НПП «Нижньосульський» доповідали В.о.директора Національного природного парку «Нижньосульський» Валерій Свіколкін та директор Оржицького госпрозрахункового мисливсько-рибальського підприємства Віталій Клименко. 


Учасники наради досягли порозуміння щодо необхідності раціонального використання та інтенсивного штучного відтворення природного багатства – лісу, не зважаючи на те, що він є відновлювальним природним ресурсом.