Про що говорили та за що проголосували депутати селищної ради у ході пленарного засідання 9 сесії 8 скликання?

  • 368

11 червня під головуванням селищного голови Олени Сидоренко відбулося пленарне засідання дев’ятої сесії Оржицької селищної ради восьмого скликання. Із 132 питань порядку денного сесії сто одне стосувалося розгляду заяв мешканців громади про землю. Завдяки попередній плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, усі питання були ретельно розглянуті та обговорені на депутатських комісіях. Тому на засіданні сесії  одноголосно були прийняті рішення про затвердження:
 Програми економічного і соціального розвитку Оржицької селищної ради на 2021-2024 роки, яка визначає перелік проектів, що реалізовуватимуться за підтримки державного, обласного бюджетів та власних коштів;
Програми «Безпечна громада» на 2021-2023 роки, яка передбачає придбання та встановлення 118 камер відеоспостереження у всіх старостинських округах громади;
Програми «Дітям Оржиччини- якісне харчування» на 2021-2024 роки, яка дозволить залучити кошти обласного бюджету, що передбачені на умовах 
співфінансування  для придбання технічного обладнання і проведення лабораторних аналізів харчування учнів в опорному закладі;  
Положення про громадські слухання на території населених пунктів громади, яке визначає порядок проведення колективних зустрічей громадян з представниками місцевої влади, на яких обговорюються та ухвалюються пропозиції щодо вирішення актуальних проблем громади;
Положення про проведення конкурсу на посаду директора Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» та внесення змін до Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти виконавчого комітету селищної ради та інші. 
Депутатами прийнято рішення про реорганізацію Сазонівського закладу дошкільної освіти «Волошка» шляхом приєднання до Чевельчанського закладу. Дитячий садок у Сазонівці реорганізовують у зв’язку з тим, що його з вересня відвідуватиме лише 4 дітей, підвіз яких у супроводі вихователя до Чевельчанського садка забезпечуватиме шкільний автобус. 
Ухвалено ряд рішень щодо приймання-передачі майна в межах комунальної власності на баланс КП «Оржиця-комунсервіс», фінансового відділу та відділу культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради.
Депутати ухвалили п’ять рішень щодо встановлення ряду ставок податку з 2022 року та рішення про затвердження методики визначення мінімальної суми орендного платежу на нерухоме майно фізичних осіб на території громади,  з якого доповідав заступник селищного голови Юрій Олійник.
Прийнято рішення про надання матеріальної допомоги онкохворим та на поховання, яка передбачена у бюджеті селищної ради за соціальною програмою «Турбота».
Жваве обговорення стосувалося питання щодо внесення змін до рішення «Про бюджет Оржицької селищної територіальної громади на 2021 рік». Голосуючи за кожен пункт запланованих витрат окремо, депутати розподілили додаткову субвенцію до місцевого бюджету у розмірі майже 7 млн. грн., 4,6 млн. з яких залучено народним депутатом Анастасією Ляшенко з державного бюджету для соціально-економічного розвитку Оржицької громади.
У різному селищний голова Олена Сидоренко обговорила з депутатами низку актуальних питань щодо потреби у придбанні контейнерів для сміття та автомобільної вишки для обслуговування мережі вуличного освітлення всієї громади, вакцинації населення, результатів голосування за екологічні ініціативи, про проведення у червні заходів до пам’ятних дат та Днів села.
Рішення дев’ятої сесії Оржицької селищної ради восьмого скликання  будуть оприлюднені у визначений чинним законодавством термін на офіційному вебсайті Оржицької селищної ради.

Фото без опису