Презентація етнографічного альбому Діани Дриги "Вишивка жінок мого роду"

  • 489

Фото без опису

Сьогодні, 25 травня, у комунальному закладі «Публічна бібліотека» Оржицької селищної ради Діана Дрига презентувала свій перший етнографічний альбом «Вишивка жінок мого роду».

На зустріч до талановитої оржицької мисткині завітали поціновувачі її таланту – учні та випускники Оржицької дитячої мистецької школи ім. Д. Петриненко, земляки з Маяківки, Золотух, Онішок, працівники сільських бібліотек-філій, історико-краєзнавчого музею, виконавчого комітету селищної ради, учасниці клубу «Сива ластівка» та найрідніші - мама Наталія Петрівна та бабуся Ніна Федорівна.

На Оржиччині Діану Дригу знають як талановиту художницю, тепер же до творчого уміння жінки додалася художня фотографія. Світлини вишитих рушників її прабабусі Мокрини та бабусь Ніни і Галини, сімейні портрети лягли в основу авторського етнографічного альбому. Діана поділилася історією своєї родини, значенням кожного вишитого руками берегинь її роду рушника, ідеєю створення свого альбому. Вітаючи Діану з його виходом, селищний голова Олена Сидоренко подякувала за любов до людей, уміння дарувати радість творчості та цінувати свій рід. Теплі слова на адресу майстрині та щирої людини, яка так трепетно зберігає пам'ять родини, лунали з уст її земляків, вдячних учнів та їх батьків, натхненника заходу – директора публічної бібліотеки Лілії Василькової. Зберігаючи традиції свого роду, віримо в своє світле майбутнє, бо воно має потужне коріння.