Апаратна нарада при селищному голові

  • 357

18 травня селищний голова Олена Сидоренко провела апаратну нараду за участю керівників установ та організацій, розташованих на території громади, комунальних підприємств, працівників структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради.  Про виконання бюджету Оржицької селищної територіальної громади за І квартал 2021 року поінформувала начальник фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради Лариса Сененко, зокрема про те, що до  бюджету Оржицької селищної територіальної громади за  1 квартал 2021 року надійшло доходів у сумі 31633,8 тис.  грн. (108,5 відсотка плану). Доходи загального фонду виконано в сумі 30659,3 тис. грн. (108,5 відсотка плану), спеціального фонду – в сумі 974,5 тис. грн. Виконання плану доходів  загального фонду  бюджету (без офіційних трансфертів) забезпечено на 115,1 відсотка, надійшло 19546,4 тис. грн., що більше запланованого показника на 2569,1 тис. грн.  У структурі доходів  бюджету за звітний період найбільшу питому вагу мали субвенції з державного бюджету  та місцевих бюджетів – 36,2 відсотка (11112,9 тис. грн.),  податок на  доходи фізичних осіб – 31,2 відсотка.


Видатки  бюджету Оржицької селищної територіальної громади за І квартал 2021 року склали 30480,0 тис. грн. Касові видатки загального фонду  бюджету здійснені на рівні 68,6 відсотка планових асигнувань та склали 29618,3 тис. грн., спеціального фонду – 861,7 тис. грн. Касові видатки соціального спрямування були здійснені в обсязі 19171,0 тис. грн., у тому числі за загальним  фондом –19164,0 тис. грн. 


Селищний голова Олена Сидоренко зауважила, що перевиконання  дохідної частини у 1 кварталі ц.р. стало можливим завдяки спрямуванню до місцевого бюджету СТОВ «Придніпровський край», що належить до групи компанії Кернел, майже 2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Крім того, повідомила про розблокування коштів колишнього Оржицького району, з яких 3 млн. 700 грн. надійде на рахунок бюджету Оржицької селищної територіальної громади. 


Аналізуючи шляхи ефективного використання бюджетних коштів, Олена Сидоренко вказала на необхідність зваженого підходу до їх розподілу та поміркованого обговорення дражливих питань. Одними з таких є оптимізація шкільної мережі громади, участь у реорганізації стаціонарного відділення територіального центру у с.Козаче. Було ще раз наголошено, що середніми школами в громаді залишаться Оржицька, Денисівська та Чевельчанська, початковими стануть Онішківська, Селецька, Чайківщинська, під питанням Лукімська, інші навчальні заклади знизять ступінь до неповних середніх шкіл. Голова громади дала доручення юристам вивчити питання автономізації навчальних закладів, щоб дати можливість директорам самостійно вирішувати питання їх життєзабезпечення, при цьому свої зобов’язання з оплати енергоносіїв та заробітної плати обслуговуючому персоналу селищна рада виконуватиме.


 Стан спроможності мережі первинної медико-санітарної допомоги  проаналізував головний лікар КП «Оржицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Григорій Ворона.  Медичні працівники  закладу  надають  медичну допомогу   22741  жителю двох громад,  19184 з яких заключили декларації з  сімейними лікарями  і педіатрами. На території Оржицької селищної ради функціонує 10 амбулаторій та 18 ФАПів. Мережу закладів охорони здоров’я у селах збережено завдяки тому, що за рахунок бюджету селищної ради здійснюється доплата до ставки працівникам ФАПів, оскільки вимоги законодавства передбачають наявність ФАПу у населеному пункті з населенням не менше 600 осіб. Надання первинної медичної допомоги здійснюють  13 лікарів, з них - 2 адміністратори, 10- сімейних лікарів (2 зовнішніх сумісників), 1 педіатр (1 внутрішній сумісник), 49 молодших медичних працівників, з них 30 медичних  сестер загальної практики сімейної медицини, 16 фельдшерів, 1 головна сестра медична і 2  медичні статистики. Вакансії сімейних  лікарів в Денисівській, Лукімській і Чутівській амбулаторіях ЗПСМ. Григорій Ворона поінформував про стан захворюваності на коронавірус мешканців громади, повідомивши, що впродовж останнього тижня виявлено 5 хворих, п’ятеро людей отримують стаціонарне лікування у медзакладах Хоролу та Лубен. Вакциновано 471 особу, наразі вакцини в наявності немає, днями очікують надходження вакцини Pfizer, бажання вакцинуватися виявило близько 300 людей. Олена Сидоренко звернулася до присутніх та мешканців громади берегти своє здоров’я та дотримуватися протиепідемічних правил.


Продовжив тему Олександр Орловський, завідувач сектору з питань цивільного захисту, інформаційних технологій, цифрової трансформації та захисту даних виконавчого комітету селищної ради, який поінформував про стан техногенно-екологічної ситуації на території громади. Доповідач нагадав обмеження «жовтої» зони, у якій зараз перебуває наша область. Повідомив про реєстрацію 10 дорожньо-транспортних пригод, у яких дві людини було травмовано, та про те, що з початку року на території Оржицької селищної ради виникло 26 пожеж, 13 з яких – на відкритих територіях, в екосистемах, через необережне поводження в вогнем не встановленими особами.  До слова, у нашій громаді працює дві служби пожежної охорони – державна та Круподеринська місцева, на утримання останньої з бюджету селищної громади витрачається близько 800 тис. грн. на рік. «Ви палите – громада платить», - зауважила селищний голова.


Олена Сидоренко у різному наголосила про обов’язкове виконання Правил з благоустрою всіма підприємствами, установами, суб’єктами господарювання, нагадавши, що 12 метрів від межі підприємства чи магазину є зоною відповідальності його керівника чи власника, яку потрібно прибирати.  


За результатами наради селищним головою дані відповідні доручення.

Фото без опису