У с. Чутівка відбувся футбольний турнір пам’яті героя Радянського союзу М.Є. Малущенка

  • 477

У неділю, 9 травня, відбувся турнір пам’яті героя Радянського Союзу Митрофана Єгоровича Малущенка. Символічно, що саме цього дня, у День Перемоги над фашизмом, на Оржиччині відбулося футбольне свято. В умовах карантинних обмежень «жовтої» зони після минулорічної перерви у змаганнях взяли участь одинадцять спортивних колективів Оржицької та Новооржицької громад. Відкрив турнір заступник Оржицького селищного голови Василь Яковенко, який привітав учасників зі святом та побажав чесної та справедливої гри, а також завжди пам’ятати про подвиг нашого народу у Другій світовій війні.

За результатами жеребкування, відкрити турнір випала честь футбольній команді із Новооржицького та команді ветеранів із Чутівки. Із рахунком 5:0 перемогу у матчі здобули новооржиччани. У наступному матчі 1/8 фіналу Кубка ФК «Сазонівка» з мінімальним рахунком перемогла ФК «Колос» Тарасенкове – 1:0. Поєдинок «Сула-1» Чутівка – «Ніка» Золотухи завершився серією післяматчевих пенальті із рахунком 5:3 на користь чутівчан, у основний час була зафіксована суха нічия.

Матчі ¼ фіналу були не менш цікавими. Гравці ФК «Зоря» Новооржицьке легко перемогли команду із Сазонівки з рахунком 4:0. Ще одна команда-господар турніру «Сула-2» здобули вольову перемогу у ФК «Плехів» – матч закінчився із рахунком 3:1. ФК «Чайка» із с. Вишневе мінімально перемогли команду із Оржиці (ФК «Оржиця) – рахунок 1:0, а у серії післяматчевих пенальті ФК «Дружба» Круподеринці поступилися «Сулі-1» - 6:7 (основний час – 0:0).

Півфінали виявилися драматичними, оскільки боротьбу за першіть у турнірі покинули команди-господарі. ФК «Зоря» Новооржицьке перемогли ФК «Сула-2» Чутівка із рахунком 1:0. У другому півфіналі основний час не виявив переможця (рахунок 1:1), а у серії післяматчевих пенальті ФК «Чайка» виявилися вправнішими команди «Сула-1» - рахунок 4:3.

Відповідно, у поєдинку за третє місце зустрілися дві Чутівські команди: «Сула-1» і «Сула-2». Сильнішими виявилися перші – рахунок 2:0.

У основний час фінального поєдинку турніру командам «Чайка» Вишневе та «Зоря» Новооржицьке виявити переможця не вдалося (0:0), тому вони мірялися силами та удачею у серії післяматчевих пенальті. Крапкою у цій серії став переможний гол воротаря ФК «Чайка» із Вишневого, який хвилиною раніше виконав неймовірний сейв, діставши м’яч із-під самісінької штанги, чим допоміг своїй команді здобути цю нелегку перемогу – 5:3!

І ось, нарешті, урочисте нагородження! Оржицький селищний голова Олена Сидоренко особисто вручила кубок переможцям турніру та побажала нових спортивних звитяг. Селищний голова також закликала не забувати про подвиг людей, які боронили нашу землю у роки Другої світової війни, оскільки це наш обов’язок. Також Олена Сидоренко побажала учасникам здоров’я, добробуту, миру та незгасаючого ентузіазму.

Фото найкращих моментів турніру - за посиланням: ФОТО